Újabb különös “pályáztató” – az államigazgatás nem reagál

Posted: április 8, 2015 in Uncategorized
Címkék:
A bírósági nyilvántartásban nem található “alapítvány” pályázati díjas konstrukciót hirdetett meg. A szemmel láthatóan WordPress sablonnal 10 perc alatt összedobott oldalon (nem számítva a pályázati dokumentációt) túl sok mindent nem tudunk meg. Különös hogy egyetlen élő személy nem meri vállalni névvel, képpel a szervezetet, ami egy működő alapítvány esetén ritkaság. A pályázati díj 15.000 forint amit sikertelen pályázat esetén ígérik hogy visszautalnak. Mindenki döntse el hogy ez elegendő biztosíték e ebben az országban.
Olvasói levél:

A napokban a közvéleményt elárasztó bróker botrányok kapcsán eldöntöttem, mindent megteszek a pályázati piac megtisztulásáért. Tudunk a csalókról, a sunyiságokról, mégsem teszünk semmit, vagy nem eleget. A felügyeleti szervek, hatóságok szakszerűtlen, trehány működése egyértelműen közrejátszott a százmilliárdos nagyságú károkban. Ne történjen ez a pályázatokkal is a későbbiekben.

Kérem, csatlakozzanak, hiszen az Önök érdeke is, ne jussunk oda, hogy a Kormány a szokásos általánosításaival minket is a összemosson a csaló pályázatírókkal, csaló pályázókkal, csaló hatósági alkalmazottakkal.

Amennyiben partnerek ebben, szívesen megfogalmazok magam is egy felhívást, vagy tegyék akár Önök. Én a magam részéről minden hozzám eljutó gyanús esetről azonnal értesíteni fogom Önöket. Sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a hatóságokkal, sem a ME, sem az NGM, sem a NAV, sem a fogyasztóvédelem még csak nem is reagál a bejelentésekre.

Első lépésként már most is jelzem, hogy az alábbi linken elérhető, magát alapítványnak mondó társaság alapítványként nincs bejegyezve, a mellékelt anyagból és weboldalukból is látszik a megtévesztés szándéka. http://www.mvtfa.hu/alapitvany

Kérem a gyanú publikálását, és a megfelelő szervek értesítését (az én levelemre nulla a reakció).

Hozzájárulok levelem publikálásához. Azonban jelzem, hogy annak önmagában semmilyen hatása nem lesz. Nekünk kell tennünk, méghozzá aktívan és napi gyakorlatként azért, hogy bármit is elérjünk.

Hozzászólások
  1. Anon szerint:

    Én úgy látom hogy a Bírósági adatok alapján hogy ez egy nagyon is létező Alapítvány, méghozzá már több mint egy hónapja be van jegyezve. Csak a Bírósági rendszer frissül lassan…

  2. ZL szerint:

    A Miniszterelnökség megírta nekem, hogy mind ők, mind az NGM megvizsgálta, és az alapítvány úgy tűnik nem is létezik, valamint az alapítvány pályázati felhívása nagyon hasonlít a GOP felhívásokra. Ezt követően megjelentettek egy közlemény a palyazatok.gov.hu oldalon, amibe ezeket az elég fontos információkat már nem írták bele. Elégnek tartották azt közölni, hogy nem kapcsolódik uniós forráshoz és nem ők írták ki.

    Megkértek továbbá, hogy legyek szíves az alapítvány ellen feljelentést tenni a rendőrségen, ha úgy gondolom.

    Hát ilyen egy felelősen működő minisztérium, hatóság, amelyik az elmúlt és a következő években kb. 15.000.000.000.000.000 forint elköltéséért felelős.

  3. Támogatom a kezdeményezést! Teljesen egyetértek azzal, hogy meg kell próbálni megtisztítani a piacot a csalóktól. Én is leellenőriztem, ez az alapítvány valóban sehol nincs bejegyezve, az adatok (pl. nyilvántartási szám) hamisak. Én is vállalom, hogy a gyanús pályázati felhívásokat, vagy gyanús “pályázatfigyelőket”, “pályázatírókat” erre az oldalra megírom. Remélem, együtt eredményesek lehetünk. Üdvözlettel: Baloghné Bóna Eszter

  4. Névtelen szerint:

    Elég gáz… a helyesírás hiánya mellett első vicces válasz a GYFK-ben:
    “Egyéni vállalkozók pályázhatnak?
    A pályázatban KKV-k vehetnek részt, egyéni vállalkozók nem.” tovább inkább nem olvasom 😦

Hozzászólás