Eb ura!

Posted: május 10, 2014 in Uncategorized
Címkék: , , ,

A Miniszterelnökség a hülyék magabiztosságával megy bele minden pofonba. Úgy látszik a norvég kormány olvassa a Papírkapitalizmust.Vagy csak nekik is szöget ütött a fejükbe, hogy valakik a Balkán felé haladtukban óbégatnak a Norvég Alap veszedelmes civil tevékenységéről, miközben egyébként saját házuk táján párthoz kötődő szélhámosok osztogatják a trafikokat, földeket, kaszinókat, nemzeti civil alapot, uniós forrásokat, lopott Iphoneokat. Nosza!

A diplomáciában eddig is csak mérsékelt sikereket elérő Lázár János féle társaság kurucos melldöngetésére egy ötletes húzással reagált a Nemzeti Együttműködés Rendszerére magasról tevő Norvégia. Mondván befagyaszt kb minden Norvég Alap pénzt, kivéve azokat amikre Lázár János zavaros indokkal követelte a leállítást. Beindult a Csepreghy Nándor féle viccshow is: megmosolyogtató volt figyelni ahogy a fejlesztéspolitika Selmeczi Gabriellája megszeppenve/sértődötten a szakmai érveket kezdi követelni, ő aki korábban “szélhámos gittegylet” névvel illetett mindenkit aki részt vett a Norvég Civil Támogatási Alap munkájában. Mindegy, meg lett magyarázva hogy igazából mi is így akartuk. Csepreghy Nándort persze a szakmában már senki nem veszi komolyan, gyúr a kormányszóvivői posztra és a megítélésén az sem segített, hogy egyre inkább hátat fordított volt kollégáinak szóban és tettekben.  Ugorjunk is. Viszont Lázárnak nem nagy dolog beáldozni néhány tucat vidéki fideszes önkormányzat projektjét sem, ha cserébe nem marad tőle független támogatási forrás Új-Balkániában. De azért jó lenne, ha feltűnne már valakinek, hogy mostanra beérett az ámokfutás és a Lázár János hódmezővásárhelyi lakos által vezetett Miniszterelnökség 2014 májusára elérte, hogy:

– 2 nap alatt szivárogtatják ki a kollégák a bizalmas diplomáciai leveleket bárkinek. Fizetni se kell érte.

– Alulmotivált, nevetséges pénzért dolgozó, minden héten folytatódó felmondásokkal terhelt szervezeti egységek az intézményrendszerben.

– A projektek adminisztrációja akadozik, csak a papírhegyek nőnek, hónapok óta állnak kifizetési kérelmek, beszámolók, kifogások. Már a szokásos káosz is befagyóban.

– Az uniós forrásokra nem küldhet Magyarország számlát Brüsszelbe, mert nem fizetik ki amíg a kapkodó, megalapozatlan intézményrendszeri átalakításról be nem bizonyítja a címzetes társaság, hogy nincs ok az aggodalomra.

– Norvég Alap leállt.

 Erre az emberre és Miniszterelnökségére akarunk most még több feladatot és döntési jogkört bízni. Jobban teljesít. Azt hát. Délután lehet szónokolni a Kossuth téren, hogy megvédtük az uniós forrásokat. Úgy mint a nyugdíjvagyont.

Hozzászólás